BloG2 LaiN yanG beSt!!!

Tanda dan Jejak

Sep 21, 2011

Kasih Alia..........Soffiya


Kasih Alia, I’m addicted to this story... Yes!!! Walaupon ending dia tak berapa nak puas hati, tapi puas jugaklah...*mende aku cakap nih?* hahahaha...
Oke2... Kasih Alia memang best k... ade my sister..kekeke... Siapa??? Siapa korang tanya? Mestilah Rafidah Ibrahim.... Siapa lagi.. Xcaye?? betullah.. ACM kenallah dengan Fida tu....Fida tu je yang tak kenal ACM...kekekeke.. *habis mengarut*

Lepas ni cerita Soffiya terbitan filmscape pula yang akan menghiasi slot Akasia Tv3 pukul 7.00 setiap hari Isnin-Khamis ni... dan, ACM rasa, Sofffiya ni pun akan meninggalkan satu ingatan tulus ikhlas untuk ACM tunggu depan tv nak tengok nanti...

ACM rasa bangga sebab sekarang semakin lama, cerita melayu semakin mendapat sambutanlah, maknanya, cerita melayu sekarang dah mula best balik. taklah macam cerita S*****u *a*ih or apa2 yang merapu camtu... sory ye, tapi saye tak suka cerita tu... Dulu kalau drama melayu, ACM tutup je tv, tapi sekarang lain...
Antara drama Melayu yang buat ACM dok mmenangot depan tv tu Nur Kasih, Hani, Kasih Alia, Gemilang, Asmaradana, Juvana, Asmara, Asmara 2(ni kureng sikit la sebab Zahlia ngan Asmara tetap berpisah gak) dan itu je kot... kalau perasan semua pun dari tv3.. hahaha.. sebab i memang tengok tv3 je... Astro xde..xpayah kot, banyak mengarot je..kekeke....

oke, dah terkeluar dari tajuk... berbalik pada Drama Soffiya kita tadi.. yang paling menarik dalam drama ni adalah, Tiz Zaqyah, coz ACM ni KIPAS SUSAH MATI Tiz tau... n yang kureng sikit sebab ACM tak minat sangat Fizo Omar.... tapi bolehlah.. layankan aje.. kalau cerita best, siapa pelakon pon *yang pandai berlakonlah* cerita tu tetap best gak kan???? setuju tak??????? kalau tak macam mana Nur Kasih boleh meletup dulu?? sapa yang kenal Tiz masa tu?? Remy Ishak??

Ok, mengarut lagi..... dah2..

Soffiya atau nama manjanya Yaya (kiut jer..^_^) seorang remaja aktif lagi lincah (ayat kopi n pes) tinggal dengan parents dia tapi, satu hari peristiwa hitam telah berlaku dalam hidupnya (ayat taknak kalah...haha) rasanya tengok dari episod 1 tadi, dia kena rogol ngan pak dia sendiri kot nanti.. pastu kene pukul semua.. Then mengikut sumber2 yang boleh dipercayai, nanti dia masuk penjara, bercinta tapi boy dia kena pergi luar negara diorang berpisah la kot. Then, dia kawen pulak ngan jutawan rasanya. tup, tup kawen, dia dapat tau yang ex dia tu dah jadi anak tiri dia.. walau pun jalan cerita macam biasa denga, ACM rasa nak tengok juga sebab nak tengok macam mana cerita ni diolah. Kadang-kadang cerita sama tapi olahan dan penyampaian yang berbeza membuatkan sesetengah cerita jadi best tahap dewa dan kadang-kadang bosan tahap cipan...hehehehe... 

Para pelakon... kanan sekali yang akan pukul2 Tiz nanti.. hahahha

Sian siot.. merasalah tido atas kotak tepi jalan..


Para Pelakon Drama Soffiya : Tiz Zaqyah, Fizo Omar, Azhar Sulaiman, Izara kot nama dia yang berlakon dalam Keranamu Laila tu, pastu yang jadi Apek dalam citer Juvana tu pe ntah nama dia..... itulah sedikit info mengarut dari ACM.. terima kasih.... hahaha...

yang tak best 1 je... cerita ni waktu maghrib.. nanti mesti tengok separuh je, pastu kena buka tonton pula nak tengok sambungan dia then, kalau bukak tonton.com tau2 lah macam mana kan?? dengan Bonbad ACM yang tak seberapa ni, jenuh nunggu dia loading..T_T

pssssssssssssttttt: suka tengok cerita dari Filmscape sebab gamba dia cantek....^_^

No comments:

ScanDal

Rilek Jap