BloG2 LaiN yanG beSt!!!

Tanda dan Jejak

Feb 26, 2011

Sedetik Lebih - Anuar Zain

H0h0h0h0... guess what??? i'm da big fans of ANUAR ZAIN!!!! suke, suke, suke....*sambil loncat2*
see... da gtau td.. mmg x boleh nak kawal diri bila sebut AnuarZain *mengelejat* gosh!!.. control2..-_-
ok stop!! now serious!!! lagu ni best giler tau... mari same2 tengok lirik dia.. best100x

SEDETIK LEBIH-ANUAR ZAIN

Setiap nafas yg dihembus
Setiap degupan jantung
Aku slalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan hayalan
Aku slalu memikirkan mu
Ternyata ku perlukan cinta
Dari dirimu sayang
Barulah terasa
Ku bernyawa
Kasihku, ku amat mencintai kamu
Kerna kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih
Selepas selamanya
Dikala penuh ketakutan
Dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yg dimiliki
Didunia asal masih adanya kamu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerna kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih
Selepas selamanya
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerna kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta
Sedetik lebih..
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerna kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta
Sedetik lebih..
Selepas selamanya


kenapa suka Anuar Zain dari artis lain??
tengok ni........cuci2 mata..^^
rambut panjang 

 
rambut pendek
 

rambut panjang 
rambut pendek


 rambut panjang


rambut pendek

tacap sket


x tacap pape
tengok!! terbuktikan??? rambut pendek ke, rambut panjang ke. tacap lelebih ke, tak tacap langsung ke, tetap sweet sangat kan?? kan?? kan?? h0h0h0.....
*main2 mata ngan gamba anuar zain..(-_-')<---Gile??
oh, last nak mekaseh bebanyak kat sensasiselebrity 4 da pic k...^^

Feb 25, 2011

USB Hub Yang.... Tengok Sendirilah

Ehem2.. kerana kegilaan dan kesewelan yang tak terhingga kepada gadjet yang comei lagi kreatif ni membuatkan aida update kali ni tentang USB Hub plak.. kenapa?? aida bila jalan2 di blog2 lain, semua dah buat entry pasal webcam la, flashdrive la, mouse la... n aida blom lg jumpe pasal USB hub ni.. kalau ade mungkin aidah yang tak jumpe kot.. jadi, tanpa membuang masa mari kita tengok.....

tapi sbelum tu nak tunjuk yang ordinary dulu...
ni, sebijik-bijik macam aida punye sekarang

now, we'll se the no ordinary USB Hub... h0h0h0h0...^^

 penguin comei ni dtg ngan 4 port



ni 3 port je tp + dengan network port tau


ni pulak, paul sisotong... 4port gak..^^'


 h0h0h0.. sgt comeiii sitikus nih..^^

 Sesape nak topup hati??


 ni tok yang ske sgt dok main lego ni.


 sangat semart tulang ikan ni..



ni cam retro sket


 ok2 ni pon aida rase agak semart..



ni.. cam bunge.. slalu gak jumpe, tp cantik kan?? kan?? -_-
 



er.... ni kan.. x tau port die katner.. tp dr tulisan kat situ mmg terbuktikan???sesape tau??


n yg last nih... special sket dr yg lain kot...^^
coz yg ni dtg skali ngan jam.. n kiut plak tu...

tp, bagi aida die ade kelemahan sikit..

kena bubuh bateri plak..
ade lg ni tp aida akan buat tok next entry la erk... wat mase ni tengok2 yang ni.. kalau2 bermminat ke...^^

Feb 23, 2011

ThumbDrive/ FlashDrive yg Kool n Kreatif

malam2 berblogwalking nih tetibe terlihat sesuatu yg menarik tntg webcam di blogbudakbotak
dan tetibe terase muncul lah idea tok wat entry nih... Thankz BB yg telah mencairkan otak aida yg agak kenyal disini.. hehehe... ok2.. slalu TD nih kite tgok 1 jenis je kat kedai2 sane...

contoh yg paling byk dijumpai:-
sekarang kite tgok yg jarang dijumpai lak...

untuk yg kelaparan..^^





 ni x tau nak cocok kat maner...


 yg kiut-miut...







untuk yg suka bersukan....

hentikan keganasan..



ntuk lebih keselamatan...
Corsair16GBFlashWithPadLockProtection  

2 in 1
Gelang + TD
 
n yg sgt2 simple n sgt2 aida suke... nmpak cam kool...^^'



nampak kool kan?? kan?? baik cakap kool skang!!!-_-


thankz 4 reading this entry...^^'

Feb 15, 2011

Valentine Untuk Kita Ker??

 
Bila sebut Valentine, pasti yang terbayang dimata semua, bunga2 ros merah yang cantik lagi mekar(untung la si penjual bunga coz pada hari ini wlu harga bunga naik 110% sekali pon ttp laku gak) 
menonton wayang gambar lewat malam bergenre romantik komedi berdua...
mesti terbayang makan malam romantik sepasang kekasih di restoran/hotel 5 bintang.....
terhasil bayangan kad2 syeooomel yg dikirim para pria....
teringatlah kata2 pujangga yg diberi kepada si dara2 yg agak perasan..


pernah tak korunk sume sangkut pautkn kesemua hayalan diatas? apa yang korunk dapat??
x dapat???
ok meh kita tgok....

 firstly, tgok wayang... wow bestnyer... lps tgok wayang pegi la amek supper konon2... memandangkan hari mmperingati kekasih, pegi mkn kt tmpt best... sebelah restoran tu lak ade la sebuah hotel.... ape???? mane ade diorang masuk hotel k... diorg g mkn jer kat restoran sbelah tu.. pe la korang... bayang bebukan.... lps mkn si pria ni pon kasi bunga, kasi kad..... pastu wat2 ayat cam konon2 die la leonardo dlm titanic... kasi kaw2 smpai ak pon muntah ngan ayt yg agak berkarat disini.... tp ak pon x tau camne minah2 ni leh cair.. yela, sayang an??? sayang2.. ttgok jam da kol 2.. nak balik jauh sgt.. jadi kemana??? oh, hotel ade 2 langkah saje sebelah restoran...

JADI.... macam ni ke kita tunjukkan kasih sayang??? gadai maruah, agama, pegangan dan body???
Tahukah Kita Sebenarnya Apa Itu Valentine????
atau sekadar sambut untuk mengikut trend terkini????
percaya atau tak valentine adalah salah satu upacara keagamaan bagi kristian??


ok.. sejarah valentine.. tau tak?????

1. ade cite yg kaitkn hari ini dgn sambutan Lupercalia oleh kaum Rom kuno... diorg sume sambut dari 13-18 Feb.. mule2 pria2 Rom ni akn tulis nama gadis yg menjadi pilihan diorang then masukkan nama tu dlm 1 kotak n pada 14hb diorang akan cabut name ni satu sorg... nama yang tertera ni akan jadi pasangan dan hiburan termasuk seks dengan pemuda tadi selama setahun secara rela atau paksa... dan disertai dengan beberapa upacara keagamaan yg lain....

2. sambutan 14Feb ini bersempena musim mengawan satu spesis burung. ini tradisi orang Inggeris... xkene mengene ngan kita orang melayu....

3. ini paling menarik perhatian aku... cerita yang menceritakan pada kita bahawa 14feb ini langsung tiada kaitan dengan Islam.. hari Valentine disambut bagi mengingati seorang manusia bernama St. Valentine.. siapa??? dia seorang paderi rakan2 ku semua... PADERI!!! ade ke paderi dalam Islam?? anda jawab...
sejarahnya bermula pada pemerintahan Claudius II di kerajaan Rom yang mengamalkan penyembahan Dewi2 yg sgt2 bertentangan dgn Kristian dan mubaligh2 kristian utamanya si paderi2 ini ditangkap dan diseksa... St. valentine ni adalah seorang PeNGANUT KRISTIAN TEGAR!! wlu pelbagai telah dibuat, wlu hukuman tlh dijatuhkan dia tetap menyebarkan kristian pada masa itu.. Valentine gak mengahwinkan byk pasangan secara senyap yang pada waktu itu perkahwinan adalah dilarang sama sekali.


mase dlm penjara, sedang dok sebok mengajar tentang kristian si valentine ni dok jatuh cinta plak ngan anak salah sorang pegawai penjara n dia da anta surat cita kat minah tu dgn signature 'YourValentine'
perbuatan si valentine ni diketahui raja dan valentine diseksa sebelum dibunuh pada 14feb....
sebabkan kejadian ni, orang2 kristian telah mengambil tarikh ini untuk memperingati st. valentine dan ini adalah sambutan keagamaan.. kenapa kita orang Islam masih lagi menyambut valentine??? sambut krismas haram!! jadi sambut valentine itu halal ke????? anda jawab...

4. ini paling menyentuh hati ak sebagai seorang yang bernama Islam.. jgn Islam hanya tinggal pada nama tanpa kita mengetahui sejarah Islam itu sendiri.. tahu tak korang sume...
tarikh ini, adalah tarikh kejatuhan Islam Andalusia di Sepanyol... KEJATUHAN ISLAM ya kawan2... kerana kebetulan yang ada iaitu tarikh 14 feb ini sama dengan hari valentine, Kristian telah menyatukan perayaan ini.. Valentine kekasih rakyat dan kejatuhan Islam yang kejam... Kerana anggapan Islam kejam itulah 14feb dianggap sebagai hari berkasih sayang.....

rakan2 seangkatanku... sedar atau tidak sebenarnya kita meraikan kejatuhan Islam itu sendiri.. kenapa kita semakin lalai dalam sejarah seperti ini?? kenapa kita semakin alpa dengan peredaran dunia masa kini?? kenapa kita menerima budaya dari luar tanpa menyelidik disebaliknya ada misi yang tersembunyi....

Valentine bukan untuk kita wahai umat Muhammad s.a.w.... Valentine x ada kaitan lansung dengan kita...

ada kawan aida menyuarakan dengan niat mematahkan hujah2 diatas...
'la.. lek la.. lu kelam la... kita bukan sambut valentine pon.. kita cuma buat cam hari tuk menghargai orang2 sekeliling kita.. hari tuk berkasih sayang.. sekali setahun je pun...lagipun x semestinya tok kekasih.. untuk mak ke, ayah ke.. ape2 jela.. ko ni ingt maksiat jer.. positif la sikit..'

aida pun jawab...
'SEKALI SETAHUN??? kau tau tak dalam Islam kita tak menghargai orang2 yang kita sayang ni dalam sekali setahun tapi dalam islam kita mengadakan hari berkasih sayang ni setiap waktu dan ketika.. dan dalam islam juga tak mengaja bende kapel2 ni sume... lagi 1 ko nak suruh ak positif erk??? satu ari abang kau kena pukul sampai lembik n orang yang pukul abang kau kate, ala abang kau tu yg suke pukul orang, buli sane sini pastu peras ugut.. sekarang rasekan bru tau langit tinggi rendah.. paadahal kau sendiri tahu abang kau bukan camtu.. pastu yang dok blasah abang ang tadi tu ajak lak kau g makan2 sbb nak raikan yang diorg da pukul abang ang tadi.. ang pegi tak???'

'ape hal lak ni???'

'itu lah persamaannya bile kite dok sambut valentine yg kita tahu sambbutan ini diraikan kerana kejatuhan Islam... macam ni kau nak suruh aku positif?? camni ko nak suh ak sporting???'

jadi kawan aida tu pun berlalu dengan muker yang berwarna merahnya....

aida pun bukan baik sangat cuma terpanggil untuk berkongsi dengan semua tentang perkara ni.. aida pon bru tau sume ni 3 taun yg lps.. jadi marilah kita sama2 menolak valentine ni....

Feb 12, 2011

Asal Nama kau Panjang Sangat???

ehem2.... assalammualaikum, salam sejahtera......
 heeheheehe.. Head cem nak carik gaduh an????
dulu, mse i kecik2.. mase aida x brape nak cukup umo lu aida slalu petikaikn name2 mreke yg panjang...
sbagai contoh...
aida: wei!!! asal name kau pnjg sgt??? ssh nk hengat tau x??
kwn aida: ske ati mak aku la die nak bagi...

contoh lain....
aida: name kau sampai 3 nme ayah kau 1 jer???
kwnku: bia la.. x pueh ati???

selain itu......
kwnku: asal kau x pueh ati sgt ngan ak???
aida: coz nme kau pnjg sgt...*dgn nada yg btoi2 x pueh ati..T_T

budak2....sambil geleng2 pale...

rupenye bile abg kakak aida da kawen n kompem ade anak la an... diorg pon kasik nme yg pepnjg kt anak2 diorg... asal korg ske sgt name yg pnjg2 nih???

nme anak2 kakaku yg ade 3 n 1 jer nme ayah diorg...

 Sayang Nur Shuhada Bt. Baharuddin


 Qaseh Nur Sa'adah bt. Baharuddin


n anak2 abangku yg ade 3 nme gak...


 Mohd Remy Zafrey b. Mohd Hisham


 Mohd Rehan Zikree B. Mohd Hisham

asal erk??? org skunk mmg ske nme pepanjang erk???
tp yg pelik lg ajaib diorg ni my nephew n niece but.. mke diorg xder iras2 aida asal erk???
asal diorg ber-4 ni cerah blake tp aida hitam agak gelap??
asal diorg berkulit siang aida berlapik malam???
asal diorg kunin2 langsat tp aida sawo matang???
lebih2 lg si rehan ni...
kadang2 da cam albino da ak nengok....

asal diorang ni cerah blake... *xpueh ati tol la...

lg 1 nme spupu aida...
Mohd Adam Rayyan Miqail b. Ibrahim... *gmba xder coz da lme x jmpe die
name die punyer r pnjg... 
x pueh ati tol....
Qaseh ni pon satu.. sbulan sekali jmpe aida pon taknak lg ngan aida...
paneh tol... biler kasi gegule nak lak???

Haih~ bebudak....

ok2 da agak runaway dr title nih...
sbenarnyer name pnjg or pndk x jd masalah pon... tp yelah...
JELES jer!!!!!!!
asal name aida Noor Aidah jer name korang pepanjang????

kekekeke.... ^_^
pape pon janjii korunk tau maksud name korunk n kite sume jd maknusie yg bergune k....
jgn name sedap sampai menjilat siku tp prangai?????

ok2... aida pon x tua da mlalut ape bende da ni... sebelum aida mengarut dan membebel lebih pnjg lebih baik brenti takat ni jer.....-_-

thankz coz sudi2 meluangkn mse bace post ni....
thankz.... aligator Arigatō..... DhanYavada... Salamat.. SyiehSyieh... Syukran... VielenDank...
Makasih ya!!!*_*

 


ScanDal

Rilek Jap