BloG2 LaiN yanG beSt!!!

Tanda dan Jejak

Jan 7, 2011

Gigi Putih Bersinar

Headline Cam GEMPAK jer....

sejak menjak ni aidah mula perasan makin ramai yang inginkan gigi yang putih berseri macam Aidah.. kekekeke..XD

Gigiku yg cantik..*pasan sorang2

ok x berseri pon ok? dah. tak payah komen pape pon k...-_-

sebenarnyer dah 2 minggu aidah gunakan 1 petua ni. jadi selepas melihat pada perubahan gigi aidah ni, aidah nak berkongsi supaya semua orang boleh mempunyai gigi yang agak cantik lagi putih bersinar.

petua yang aidah amalkan ialah, gosok gigi 2 kali sehari... cewaah...
itu mmg da wajib..
ok. serius! petuanya ialah guna sodium bikarbonat!!
ape benda tu??? ok2.. senang citer serbuk penaik....
iye.. yang kita guna untuk buat donat tu.. betul. tak percaya cuba, try n test..
senang je.. mula2 gosok gigi guna serbuk penaik tu.. iyela.. gosok guna berus gigi tu... da abis tu kumur2 pastu gosok gigi cam biasa.. senangkan????

hurm... guna sodium bikarbonat ni, bukan je boleh buat gigi putih lagi bersinar macam aidaah.. *bangger*
tapi dapat gak hilangkan plak + bau mulut... ape??? x percaye??? try dulu.....

lain2 petua yang di search kat tenet:

 1) goreng biji asam jawa tanpa minyak then tumbuk sampai jadi serbuk pastu gogok je kat gigi...


2)kayu arang pon boleh.. macam orang lama2 dulu. zaman2 mak aidah muda-mudi dulu... kalau malam2 xde lampu sengih sikit je dah boleh nampak gigi bersinar2.. Cewah...
  


3) yang ni lebih kurang macam no.2, tapi guna pinang yang tua lagi kering. bakar sampai jadi arang then, gosok kat gigi..

4) campurkan garam halus kedalam ubat gigi pastu gosok gigi cam biasa.

ada banyak lagi yang nak dikongsikan tapi, assignment2 memanggil-manggil namaku ini... kekeke...XD
oh! sbelum terlupa kalau rase2 tak kenal ngan sodium bikarbonat ataupon serbuk penaik or baking soda ni....
meh tunjuk sket...

eh, cam takde beza ngan garam halus yang diblender jer??

dengan itu aidah mengambil keputusan, nak tunjuk ni:

 ok jenama dia Namye ok... ape? tak caye? btol la ni sodium bikarbonat tu..


 hah! nampak tak buktinya??? betulkan? kan? die siap tulis lagi...
nampak? nampak? nampak?
ok da nampak.....

n rupa die sama je dengan gamba yang kat atas tadi cuma bezanya kat atas tu takde bekas n yg ni dalam botol die.........
n yg penting, yang buat aidah betul2 tertarik ngan baking soda ni coz die boleh ilangkan bau mulut yang tak brape nak wangi tu... 
n petua yang dibuat oleh aidah sendiri, rajin2 la pegi beli gula2 mint or chewing gum k....
jgn beli jer, makan la gula2 tu n kunyah2 la chewing gum tu... dpt wat senaman muka gak...

ok2... assignment da menjerit-jerit mintak aidah datang so.... selamat mencuba!!

ehem2!! gigi atas tu mmg gigi aidah k.. tgok la taik lalat pemanis tu....
kekeekekeek...n_n

3 comments:

Emmet said...

thanks for the tips okey

NooR AiDah ChE mE said...

haha.. welkam2... cuba2 yer..XD

ana anisah =p said...

waaa.
:D
habeh la, byk la gigi org beseri2 pasni , hehe

ScanDal

Rilek Jap