BloG2 LaiN yanG beSt!!!

Tanda dan Jejak

Aug 24, 2011

Betul ke Dah nak Raya???

Oh!!!! My!!!! Oh!! dah dekat nak raya..
Hurmmmm...... Terawih pegi bape hari? Puasa? Baju Raya? Kuih raya? Balik mana?
hah!! dududuuueeettt raya...... hehehehe... siapa la yang bertuah nak kasi ACM yang muda-mudi  ni duit raya? anyone plis??? (ok xde T_T)

ehem2... terawih dapat berapa hari je??? 10 hari jer pon...(errr... mungkin kurang mungkin lebih)

puasa, puasa la weh... xkan nak ponteng... lainlah kalau Tuhan sayang lebih... hahahaha.. ok xsesuai lawak ni, xlawak pon...

Baju raya pula, dah siap sebelum puasa lagi.. hahahaha.. ini my mom yang sangat advance.. suka hati dialah sebab selama ni ACM memang tak reti pilih baju kurung... semua kat mak.. masuk yang ni, barulah 3 ke 4 kali ACM pilih kain sendiri.. hehehhee *saya anak mak*

kuih raya? hahaha.. tiada! sebab nak balik kampung.. beli 2 jenis kuih raya balik kampung.. -___-

OK.. sampai cerita kita.. balik mana raya ni? balik kampung arwah ayah... Kampung Mengkuang Tengah... kat mane?? kat Kuala Pegang..... tak tau gak??? ok2 senang citer balik Kedah... +_+
ada orang tanya ACM, kenapa balik Kedah? ayah ang da tak de kan?

ceritanya begini... ehem2..(cewah.."^^)
Mak : tahun ni kita balik Kedah lagi nak ACM (this is not my pet name ok?)
ACM : ok.. apa sahaja untukmu Ibu!!! *hahaha...jawab tak agak-agak
Mak : awak ikut sekali ke?
ACM : eh, yalah.. takkan nak raya kat Ipoh sengsorang... mak, nape mak suka balik Kedah??
Mak : sebab banyak kenangan kat sana.. mak ngan ayah dulu kahwin duduk sana lama ACM..... semua tempat kat kampung tu ayah bawak mak jalan2.......errrr
ACM : owh ok2... tiap2 tahun balik pon best jugak la mak... *potong cakap my mom sebab takut nnt die start cengkerangrama... lepas tu biasalah.. semua nak terkenang....
My mom angguk je...

ok kawan2 sekalian?? saya balik kampung arwah ayah sebab my heart iaitu ibu ratu hatiku tu suka bali sana... tapi selalunya kami balik dipagi raya... lepas sembahyang raya terus lesap ke Kedah... tapi tahun ni lain sikit... kitorang berdua balik 30 puasa dan balik ngan anak buah ACM yang Sayang tu...

rasa2 raya tahun ni akan menjadi best!!! best dari tahun2 yang lepas.. Insyaallah........

Aug 23, 2011

FINAL LAGI????????????

memang agak seronok lah bile final dah dekat nih..(seronok la sgt)
hurm... da lepas part 1 sekarang part 2... hope final sem ni ddapat buat yang lebih baik dari sem lepas...
minggu ni, semua assignment kene anta... sebelum jumaat ok!!!

Oh my gosh!!!! camne nih?? banyak ok?
management? fundamental of tourism? arab? customer service? CTU? oh no!!!! raya pon ada assignment??? ohh lal la...

bila la mase aku nak wat nih?? oh tidak!!!!

ade tak korang amek acc mase spm dulu??? mak giler susah!!!!!
korang xrase susah ker???

tok wat mende nih....

wey!!! sgt susah la... ACM aik mase hampir 2 jam lebih tau untuk balancekan tpl ngan bal sheet...

hadoiii!!! camne nak final nih??

amek la sebagai cuci mate tok korang k... penat lah!!!

lagi 1

uwh!!! tolonglah... saye x bersedia untuk final lepas raya ni.. tolong!!!!!!

Aug 22, 2011

ACM Selalu Meninggalkan Blognya Berhabuk-Bersawang

Uwh, sebelum apa2 pertanyaan lanjut, ACM tu maksudnya AnakCheMe dan bermakna ACM adalah kata ganti diri kedua yang digunakan selepas Aku.... hahahaa
Ok ok, ni dah meraban habeh dah ni.....

Jadi bersesuaian dengan head diatas, YA!!! saya selalu meninggalkan blog saya terdiam sebentar melayan perasaan.... membiarkan blog saya bersendirian kesunyian tanpa dibersihkan dan dimandikan...Ooooo blog bole mandi??? (berfikir jap)

seterusnya bagi membersihkan sawang di blog nih yang kalau bilik tu ade sikit2 macam ni:

Tq bom321  

sebenarnya, bukan xmo update, tapi.... xtau nak update hape..... bile nak update jer tengok ade blogger lain da buat entri yg same... kalau sorang xpe, ni ramai... kalau lah ACM yang kerdil ni pon buat entri yang sama, siapalah yang suka rela menjengah kemari jika dibandingkan dengan blogger2 yang dah meletup letup tu... hehehe....(alasan banyak...)

ok untuk mengelakkan blog ini bersawang-sawang bukan laman sesawang(web) ok... sawang-sawang...
saya, ACM berazam untuk menupdate blog ini paling-paling pon seminggu sekali.... kawan2 sila ingatkan saya ok... hahahaha....

ingat nak tulis satu cerita kat sini... ACM watsendiri tau... tapi cam segan la plak...hehheehe..
xpelah nnt edit2 dulu mane yang patut lah... (merah pipi)

ok2 sebelum saya menarik diri untuk melelapkan mata sekarang, ade nak share 1 benda nih....

bunyi die lebih kurang cam ni:
susah lah.... ok2 kalau lelaki pon jaga wajah dari sebarang roma di wajah apatah lagilah manusia yang bergelar wanita.... cceewahhh.. hahaha... kat sini nak kongsi yang sebenarnya unwanted hair ni boleh diremovedkan dengan senang dan cepat... hah! apa lagi??? KLIK la...

Aug 20, 2011

HoT! HoT!! HoT TIKET!!!

Korang tau tak Hot Tiket nih???  Ya!! yakult....(nyanyi) hahaha...
Ye... betul tu.. Hot tiket tu topap tok Maxis/Hotlink...
So, Korang da cuba ke hot tiket nih??? lebih baik cuba sekarang..
Terutama bagi mereka yang bukan dalam youth club... sangat lah berjimat dan berbaloi k dengan hot tiket nih...
sekarang, tuan punya MAxis ni iaitu Ananda Krisnan dah buat pelan hot tiket yang baru...
Tak tahu?? korang ni tinggal kat mane??? ok2.. camni, korang beli hot tiket RM 15 korang akan dapat:

1) 50 minit masa berbual (tak kira rangkaian ape pon)
2) 150 sms (tak kira rangkaian ape pon)
3) 7 hari aktif
4) ni yang paling best... korang beli 2 hot tiket pastu boleh tuka ngan 2 KETUL AYAM KFC... free tau tak???? hahaha.. cam best an??

ape? tak tau lagi pebende hot tiket tuh???

ok2.. tok lebih lanjut sila klik sini SEKARANG!!!!

Aug 6, 2011

Rindu Setengah Mati


 Tetiba rasa rindu kat seseorang....
Baru aku tau sakitnya rasa bila rindu tak berbalas....*cecece..jiwang besi karat lak.=P
Tengah rindu2 nih bila denga lagu ni cam layan jer... yang part last skali cam sedey jer...=(
Tapi x kesah la rase apepon jom layan 1 lagu..
Bak kate kawanku : "kau sorang jer sedey, orang lain nak tido denga lagu ni byk2 kali...."
Adesss... pedih betol... Sampai hati kau kutuk lagu peberet aku...
Rindu Setengah Mati - D'Masiv
Aku Ingin Engkau Ada Disini
Menemaniku Saat Sepi
Menemaniku Saat Gundah
Berat Hidup Ini Tanpa Dirimu
Ku Hanya Mencintai Kamu
Ku Hanya Memiliki Kamu
Aku Rindu Setengah Mati Kepadamu
Sungguh Ku Ingin Kau Tahu
Aku Rindu Setengah Mati
Meski Tlah Lama Kita Tak Bertemu
Ku Slalu Memimpikan Kamu
Ku Tak Bisa Hidup Tanpamu
Aku Rindu Setengah Mati Kepadamu
Sungguh Ku Ingin Kau Tahu
Ku Tak Bisa Hidup Tanpamu
Aku Rindu Setengah Mati
Aku Rindu Setengah Mati Kepadamu
Sungguh Ku Ingin Kau Tahu
Ku Tak Bisa Hidup Tanpamu
...Aku Rindu...

Layan Vidklip Skali k...=D   

 

ScanDal

Rilek Jap