BloG2 LaiN yanG beSt!!!

Tanda dan Jejak

Aug 24, 2011

Betul ke Dah nak Raya???

Oh!!!! My!!!! Oh!! dah dekat nak raya..
Hurmmmm...... Terawih pegi bape hari? Puasa? Baju Raya? Kuih raya? Balik mana?
hah!! dududuuueeettt raya...... hehehehe... siapa la yang bertuah nak kasi ACM yang muda-mudi  ni duit raya? anyone plis??? (ok xde T_T)

ehem2... terawih dapat berapa hari je??? 10 hari jer pon...(errr... mungkin kurang mungkin lebih)

puasa, puasa la weh... xkan nak ponteng... lainlah kalau Tuhan sayang lebih... hahahaha.. ok xsesuai lawak ni, xlawak pon...

Baju raya pula, dah siap sebelum puasa lagi.. hahahaha.. ini my mom yang sangat advance.. suka hati dialah sebab selama ni ACM memang tak reti pilih baju kurung... semua kat mak.. masuk yang ni, barulah 3 ke 4 kali ACM pilih kain sendiri.. hehehhee *saya anak mak*

kuih raya? hahaha.. tiada! sebab nak balik kampung.. beli 2 jenis kuih raya balik kampung.. -___-

OK.. sampai cerita kita.. balik mana raya ni? balik kampung arwah ayah... Kampung Mengkuang Tengah... kat mane?? kat Kuala Pegang..... tak tau gak??? ok2 senang citer balik Kedah... +_+
ada orang tanya ACM, kenapa balik Kedah? ayah ang da tak de kan?

ceritanya begini... ehem2..(cewah.."^^)
Mak : tahun ni kita balik Kedah lagi nak ACM (this is not my pet name ok?)
ACM : ok.. apa sahaja untukmu Ibu!!! *hahaha...jawab tak agak-agak
Mak : awak ikut sekali ke?
ACM : eh, yalah.. takkan nak raya kat Ipoh sengsorang... mak, nape mak suka balik Kedah??
Mak : sebab banyak kenangan kat sana.. mak ngan ayah dulu kahwin duduk sana lama ACM..... semua tempat kat kampung tu ayah bawak mak jalan2.......errrr
ACM : owh ok2... tiap2 tahun balik pon best jugak la mak... *potong cakap my mom sebab takut nnt die start cengkerangrama... lepas tu biasalah.. semua nak terkenang....
My mom angguk je...

ok kawan2 sekalian?? saya balik kampung arwah ayah sebab my heart iaitu ibu ratu hatiku tu suka bali sana... tapi selalunya kami balik dipagi raya... lepas sembahyang raya terus lesap ke Kedah... tapi tahun ni lain sikit... kitorang berdua balik 30 puasa dan balik ngan anak buah ACM yang Sayang tu...

rasa2 raya tahun ni akan menjadi best!!! best dari tahun2 yang lepas.. Insyaallah........

No comments:

ScanDal

Rilek Jap