BloG2 LaiN yanG beSt!!!

Tanda dan Jejak

Mar 14, 2011

Kecewa!!!

Hukhukhuk!!!!!
camne nak cakap??? xde mood sgt nak update blog... kesedihan melanda diri...huhuhu....-_-
tp coz da tggl lame sgt blog ni, kuatkan ati tok bukak gak!!!!

ade barang yg paling ku syg n sesuatu yg ade 10000000000 kenangan dlm idop ak da ilang... huwaaaaaaa!!!!!
10 mac pukul 5.30 petang... keramat tol...

sowee ayah!!!
kenangan ngan ayah da ilang... iskh...iskh... barang kesayanganku da ilang......


eh, eh.... bukan ni... ni jiran ak punye sedare punye kawan punye bapak punye....

ak da ilang ni...............


ia... henset.. henset nokia 3100 classic... wlupon x secanggih org lain punya...
walaupon orang dok 3G ak takde... sungguhpon orang lain da bleh bermms n wat video call...
walaupon orang lain punya leh on9 gne wi-fi.. wlu pon camera die 1.3mp jer...
sungguhpon ia cuma henset murah yang jarang2 org nak p beli klu jual kat kedai...
ketahuilah, henset ni amat bermakna buat aku yang henset ni slalu kasi aku smangat, slalu teman aku, slalu wat aku senyum cam yang ayah aku slalu buat dulu....

ya... mmg salah aku coz agak careless... tapi yang penjumpa henset ni????
sanggup dia amik barang orang... tk pk ke apa yang orang tu akan rasa bila die tgok henset die da xde(akulatu) menangis airmata darah aku sehari semalam....

aduh!!! walau nnt ditakdirkn ak ada duit bli yang baru model yang sama, tapi feel die x same... argh!!!!! sape la jumpe nih... pulangla balik.. hukhukhuk.... aku pon x penah jumpa barang orang pastu g amik camtu jer... msti aku g carik tuan die sampai dpt.......

tu la satu2 barang peninggalan ayah aku untuk aku... sedih.. tulis ni pon sambil menangis.... hukhuk....
last aku nak kasi tau sume yang bace entry nih, henset tu sgt penting tok aku coz ayah ak ada dalam tu... bila aku rase tensen, sunyi, sedih, marah or pape pon, henset tu la penyejuk ati aku... da macam ayah aku wat dulu... argh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tido lagi baik!!!!!!!!!!!!!!!!!!


HENSET!!!! BALIKLA!!!!

Mar 7, 2011

Gemilang

Tengok cerita Gemilang??? yang dibintangi Tiz Zaqyah(Asma), Shaz Jaszle(Saif/Lah), Kamal Adli(Umar) dan Tasha Shilla kot nama dia(Ruhanna) tu...
tadi baru lepas tengok episod dimana Ruhanna merayu untuk berbaik semula dengan Umar (lakonan semata untuk jeleskan Saif/Lah yang tak rase pape)

episod tadi sangat menyentuh hati aku bila.......

1. apabila Raj sanggup mengaku kesalahan dan kesilapan dia. dia sanggup tanggung risiko apapun.

2. apabila Umar minta maaf dengan Saif. Nampak kekuatan persahabatan kat situ.

3. "tiada sapa nak tolong orang susah macam saya ni" lebih kurang camtu kot... hampir2 lupa ayat Raj yang dia luahkan pada Umar bila Umar datang kerumahnya.

4. Kahar yang selama ni hanya tinggal dalam 1 pondok kat kebun durian dan selalu ngantuk dalam kelas sebab tunggu durian sampai pagi. hidup dia sendiri tanpa kedua ibu bapa.

5. Asma dan Saif yang sanggup menggantikan tempat Kahar untuk tunggu durian jatuh dan minta pada Pak Mail(tuan punya kebun durian) supaya Kahar kutip durian pada masa-masa tertentu sahaja.

6. bila umar dan Saif beriya-iya membantu Raj.

7. kebaikan dan jasa cikgu talib/bapa saudara Asma (yang Dato' Jalaluddin Hassan tu) dikenang semula....

sebenarnya setiap episod Gemilang ni sangat berisi. setiap jalan yang ditunjukkan ada pengajaran disebaliknya. cerita ini penuh dengan pengajaran. setiap pelajar dengan masalah sendiri. bila fikir-fikir balik, kita sendiri kurang percaya bila seorang guru sanggup menggantikan tempat anak didiknya dikilang batu-bata dan anak itu disuruhnya kesekolah. nampak macam tak logik sangat kan??? tapi itulah HAKIKATNYA!!!
tak percaya?? tanyalah mereka yang zaman kanak-kanaknya ditahun itu... tahun 70-an... ini benar-benar berlaku....

azam seorang pelajar untuk berjaya bersama tekad seorang guru yang amat ikhlas....
so, macam mana?? ada ke sekarang macam ni??

tapi dalam episod tadi ada satu scene masa Asma n Saif dok makan durian pastu teringat kat cikgu talib tapi bila Saif sebut nama anak cikgu Talib (hilmi kot) muka Asma berubah n tiba-tiba dia keluarkan statement:
"saya banyak terhutang budi dengan dia(cikgu Talib)" dengan muka yang sangat serius..

betul-betul buat aku tertanya-tanya tau.....-_-
ada sejarah hitam ke Asma nih??0_0
tak tido malam ni memikirkannya... *kononla.. padahal da ngan tuk giler nih...z_z


gamba ni amek kat facebookTiz. thankz kat tiz..
*padahal da amek bru nak minta.... tiz pon tak cakap setuju lagi...^^
owh, the last one, kalau nak tengok catchup dia bleh la pegi kat tonton.com.my n search gemilang..
pesanan tok korang yang nak tengok, untuk kesan yang lebih baik, gunalah google chrome untuk melayari laman sesawang tersebut...mozilla agak bermasalah semenjak dua ni....*_*



thankz for your time reading this entry....^^'

Mar 2, 2011

USB Hub Yang.... Tengok Sendirilah Part 2

seperti yg telah dijanjikan dalam entry lepas USBHubYang........ untuk tambah lagi.. hari ni aida tambah beberapa gamba lagi..


specialnya coz hub dia sambung sekali dengan mouse..
2in1.. bawak 1 dapat 2.. kekeke...


yg dua ni sesuai untuk keadaan yang gelap

gamba yang ni nampak sangatlah telah ku cilok dari blog orang lain...^^
nak letak link tapi da terdelete link dia.. sory..--'



siapa peminat starwars????





 cam bunga






ok, ni untuk hub yang lebih dari empat.. agak luar biasa coz selalu kat kedai ada paling banyak 4 hub je kan?? kan?? kan???

 ni ada 7 hub....

mari lihat yang lebih otai...
16 hub depan+belakang


ada yang lebih otai dari yang ni........



korang rasa berapa hub kat sini????

pandangan dekat plak..



berapa??? kira cepat...^^'
49 hub.... ulangan, 49 hub ya kawan2ku...
tak tau nak buat apa hub banyak2... 


last but not lease, the smartest, smartest one..............................



























semart an?? walaupun hub dia cuma 2 tapi yang ni la paling kool....
boleh wat tempat letak pen lagi.........^^
 
ni semua tak termasuk gambar yang ade watermark tu dtgnya dari sini






ScanDal

Rilek Jap