BloG2 LaiN yanG beSt!!!

Tanda dan Jejak

Sep 24, 2011

Harry Potter

Tajuk pendek, entri panjang berjela.....................

Nak cakap banyak pon mesti semua dah tahu apa perbincangan kita kali ni kan?? mestilah pasal Harry Potter...... ok, lebih kurang 2 bulan yang lalu Harry Potter tamat dengan the last chapter, Harry Potter and The Deathly Hollows.. Dalam Harry Potter ni ACM amat admire with 2 of the character yang ada untuk menguatkankan lagi cerita dan mereka adalah...

 Minerva Mcgonagall.. Head of Gryffindor house, Tranfiguration teacher.... ni kelas tukar2 barang tu.. masa first class dalam Harry Potter and the Sorcerer's dia ajar camne nak tukar batang mancis jadi jarum yang itu pun cuma Hermione je yang berjaya tukar hujung2 je....oh ya, sebenarnya watak ni dilakonkan oleh Maggie Smith.. Watak dia ni ACM paling suka masa dalam Harry Potter and The Deathly Hollows part 2.. sangat syumell oke! hahaha..

Severus Snape lakonan Alan Rickman... Pengetua Hogwards selepas Albus, sebelum tu, ketua rumah slytherin and potion teacher... hehehe... dia sangat2 menarik ACM sejak dia selamatkan Harry Potter daripada jatuh dari penyapu terbang dia dalam buku pertama....

Adalah beberapa watak lagi yang best seperti, Luna Lovegood, Neville Longbottom, Sirius Black, Remus Lupin, Tonks dan sebagainya.. masing2 ada peranan tersendiri.. dan sebenarnya, membaca setiap buku akan membuatkan kita tahu lebih detail setiap atur cerita bila tengok muvie dia... oke2 dah cukup2 mengarut....

Sekarang kita nak tengok pula tumbesaran beberapa pelakon dalam Harry Potter ni dari siri yang pertama sampailah yang terakhir, yang ke-7... macam mana dari hero2 cilik dan comel macam ni...


sampai jadi camni........



oke, kita tengok satu2 oke... mula dengan hero dia Daniel Radcliffe sebagai Harry Potter


Seterusnya, Rupert Grint sebagai Ron Weasley


Lagi, Neville Longbottom lakonan Metthew Lewis


Tom Felton yang hensem sebagai Draco Malfoy



Ginny Weasley hasil lakonan mantap Bonnie Wright



dan yang paling gojes dalam citer Harry Potter ni,
Emma Watson sebagai Hermione Granger


Hohohohoh.... nak tengok lebih jelas, klik je kat gamba tu keyh? banyak giler perubahan diorang ni kan?? kan?? semakin hensem semakin cantik.... ACM pula??? saiz jer yang berubah... semakin sihat... hahahaha....

dah selesai tengok rupa diorang dalam movie Harry Potter, meh nengok diorang berenam ni kat luar movie pulak...







oh my!!!!!!! Tom Felton sangat hensem okeyh!
oke2 dah2.. mengarut pepanjang pon xde orang nak bace... then... selesailah entry kali ni...
banyak betul gamba... hehehehe...

thankz for reading this entri... luv <3..^_^

2 comments:

bukan retis said...

suka giler dgn cite harry potter ni :)

aNak ChE mE said...

yes!!!! cite ni memang best.. muvie yang DH part 2 paling best...^_^

ScanDal

Rilek Jap