BloG2 LaiN yanG beSt!!!

Tanda dan Jejak

Nov 30, 2011

Google Doodle

Okay!! betul!!! ACM tak hapdet dah berkurun berabad.. hehehehehe.... biasalah menteri kewangan yang selalu pergi bayar bil bodban tu cuti 3 bulan tanpa gaji.. ni pon tumpang wireless kat mane ntah... janji dapat lah menghapdetkan diri dengan ape citer blogger2 yang lain... walaupun baru 2 bulan tak hapdet citer semasa ni. (konon 2 bulan kejap) dah banyak giler citer ACM tertinggal. so, kepada manusia2 diluar sana, baik anda hapdet buletin semasa k. nanti ade orang panggil anda semua zaman batu/zaman jepun pulak...... (ACM dah kena ok?) dah2.. tak payah nak drop sangat ok...

hari ni taknak cakap banyak walaupun dah mengarut banyak kat atas tu.... cuma nak kongsi ngan semua pasal.......................... pasal apa lagi, pasal atook Google lah.... ato0k Google ni kan selalu bikin pelik...... hari ni pun die bikin pelik sekali lagi..

tengok!!! betul tak??? betul kan??? kali ini Google meraikan besday Mark Twain yang ke 176... mak haih~ lame giler dah ni... siapa dia???? waduh2... dia ni seorang penulislah...(padahal baru search tadi)
penulis novel terkenal The Adventures of Tom Sawyer pada tahun 1876... kalau nak tau novel The Adventures of Tom Sawyer tu, silalah anda merajinkan diri anda search di Google yer... Lecturer saye kate, kita perlu rajin buat research sikit ok.... ^_^ (padahal kau malas nak tulis pepanjang)
ok, tak payah susah nak bukak new tab then nak tulis mark twain lagi nak tunggu loading lagi... klik link ni.. bace k... membaca itu jambatan ilmu...^_^

ok, btw nak kongsi sikit a few quotes from this great novelis.......

* A person who won't read has no advantage over one who can't read.
*All you need is ignorance and confidence and the success is sure.
*All generalizations are false, including this one.  
*All right, then, I'll go to hell.
*The lack of money is the root of all evil

ni antara yang ACM suka... there's more quotes in here

ScanDal

Rilek Jap